AI Segmentatie in IV Zakken

Een Innovatieve Aanpak voor Medische Kwaliteitsborging

achtergrond_afbeelding_setup
computer vission
achtergrond_afbeelding_setup
data sience

Projectoverzicht

Dit project is uitgevoerd als onderdeel van mijn minor in Computer Vision en Data Science aan NHL-Stenden, in samenwerking met ZIUZ Visual Inspections. Het richtte zich op het ontwikkelen van geautomatiseerde systemen met behulp van computervisie segmentatiemodellen om verontreinigingen in IV zakken te detecteren.

Gebruikte Technologieën

  • Python
  • TensorFlow
  • U-Net
  • Mask R-CNN

Uitdagingen

Het project ging belangrijke uitdagingen aan, waaronder het omgaan met klasse-onevenwichtigheden in de dataset en de detectie van variërende deeltjesgroottes en het onderscheid maken tussen verontreinigingen en inherente artefacten zoals luchtbellen en krassen op de zak.

Oplossingen

Afzonderlijke evaluaties van U-Net en Mask R-CNN modellen werden uitgevoerd om te bepalen welke beter zou presteren onder de specifieke beperkingen van deeltjesgrootte variatie en beeldkwaliteit. Elk model werd op maat gemaakt met specifieke verbeteringen om deze uitdagingen aan te pakken.

Resultaten

De evaluatie toonde aan dat Mask R-CNN de beste resultaten leverde met een Jaccard-index van 0.418.

Team projecten

Dit is een overzicht van de projecten die ik heb gemaakt in samenwerking met een team.

Beheertool van Dungeons & Dragons Spelsessies

Deze applicatie transformeert de manier waarop Dungeon Masters (DM's) en spelers interactie hebben met het klassieke spel Dungeons & Dragons. Met een intuïtieve interface en krachtige tools faciliteert de app het beheer van complexe avonturen door real-time tracking van spelersposities, vijandelijke bewegingen en spelstatistieken. Functionaliteiten zoals een automatische map en campagne generator, een uitgebreide database voor NPC's en vijanden, en tools voor loot en quest generatie maken het spel niet alleen efficiënter maar ook dynamischer. Het systeem is ontworpen om zowel nieuwe als ervaren DM's te ondersteunen bij het creëren van meeslepende en gestroomlijnde speelsessies, waardoor de noodzaak voor uitgebreide handmatige voorbereidingen wordt geminimaliseerd. Dit resulteert in een rijkere spelervaring waarbij zowel strategie als verbeelding centraal staan.

Slimme Sensornetwerken voor Gebouwbeheer

Dit project benut de kracht van LoRa-sensoren en het KPN-netwerk om geavanceerde monitoringsoplossingen te bieden voor kantoorgebouwen en andere faciliteiten. Door sensoren te plaatsen in kritieke punten zoals dakgoten en pijpleidingen, kunnen we vroegtijdig problemen zoals verstoppingen en lekkages detecteren. De gegevens van deze sensoren worden real-time verwerkt via onze applicatie op Azure, waar ze worden omgezet in duidelijke statistieken op een gebruiksvriendelijk dashboard. Deze technologie stelt gebouwbeheerders in staat om preventief onderhoud uit te voeren, waardoor kostbare noodsituaties en reparaties worden voorkomen. Dit project demonstreert een innovatieve benadering van facility management door middel van IoT-technologieën en geautomatiseerde gegevensanalyse.

Interactieve Smart Mirror met Mobiele Besturing

Deze innovatieve Smart Mirror combineert moderne technologie met dagelijkse functionaliteit, wat resulteert in een interactieve ervaring die verder gaat dan traditionele spiegels. De spiegel wordt bestuurd via een speciaal ontworpen mobiele app, waardoor gebruikers eenvoudig toegang hebben tot diverse functies zoals weerupdates, nieuwsfeeds, agenda-herinneringen en meer, geïntegreerd via API's. Deze technologie stelt gebruikers in staat hun dag efficiënter te plannen terwijl ze zich voorbereiden op de dag.

Kennismanagement in IT-Hub

In het IT-Hub project voor huismeesters en receptionisten staat kennismanagement centraal. Dit project onderzoekt de implementatie van kennismanagementtools en -methoden om de toegang tot cruciale informatie te verbeteren. De focus ligt op het verhogen van de efficiëntie en effectiviteit van de projectuitvoering door middel van geavanceerde technologische oplossingen en effectieve communicatiepraktijken binnen de organisatie.

Implementatie van API Management Tools bij DUO

Optimalisatie van software delivery workflows door middel van geavanceerde API-beheertools

Gebruikte technologieën

  • Kong Konnect
  • MuleSoft Anypoint Platform
  • Rest API's
  • YAML

Uitdagingen

De hoofduitdaging was het integreren van API management tools binnen de bestaande IT-infrastructuur van DUO zonder de lopende processen te verstoren. Daarnaast moest de oplossing voldoen aan strenge beveiligingseisen en de mogelijkheid bieden om efficiënt te schalen naarmate de vraag toenam.

Oplossingen

De gekozen oplossing was het gebruik van Kong Konnect en MuleSoft Anypoint, die beide flexibel genoeg zijn om te integreren met de bestaande systemen bij DUO. Door middel van uitgebreide configuratie en tests zijn deze tools naadloos geïmplementeerd, waarbij speciale aandacht werd besteed aan security en schaalbaarheid.

Resultaten

De implementatie heeft geleid tot een significante verbetering van de zichtbaarheid en beheerbaarheid van API's bij DUO. Dit heeft geresulteerd in snellere ontwikkelingstijden, een hogere operationele efficiëntie en verbeterde samenwerking tussen ontwikkelaars. Bovendien is de algehele beveiliging van de dataoverdrachten versterkt.